Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

01Naša obec bola úspešná pri získavaní mimorozpočtových prostriedkov obce a získala nenávratnú finančnú dotáciu z Environmentálneho fondu Slovenskej republiky vo výške 90 000 € na rekonštrukciu vodojemu, ktorý je už v nevyhovujúcom stave.

Obec sa finančne  podieľa na projekte vo výške 5%, čo predstavuje čiastku cca 5 000 €. Vodojem bol skolaudovaný a uvedený do prevádzky 28.1. 1993. Vodojem má v súčasnej dobe jednu akumulačnú nádrž, v ktorej sa akumuluje  pitná voda pre našu obec. 

Projekt rekonštrukcie je rozdelený na dve etapy. I. etapa – rekonštrukcia existujúceho vodojemu , II. etapa prístavba novej nádrže vodojemu. V súčasnej dobe sa začala realizovať I. etapa – rekonštrukcia existujúceho vodojemu.

Dňa  23. 7.2017 bolo odovzdané stavenisko firme SKELETON a. s., Bratislava, ktorá vzišla z výsledku verejného obstarávania a bude realizovať tento projekt. V I. etape sa vodojem zaizoluje, vymení sa celá strecha, bleskozvod, zľaby, okná, vnútorné omietky, vstupné dvere a dvere do akumulačnej nádrže, oceľové zábradlia a armatúrne potrubia sa vymenia za nerezové, vybuduje sa odvetrávanie a oplotenie.

Pohľad na súčasný stav vodojemu:

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo