Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 0029V sále Obecného úradu v Zborove nad Bystricou bola veľkonočná výstava ručných prác. Piatok 23. marca patril výrobkom a dekoráciám od vystavovateľov z celých Kysúc.

Už tradične bola v Zborove nad Bystricou veľkonočná výstava ručných výrobkov. Siedmy ročník výstavy sa tešil veľkému záujmu zo strany vystavovateľov i návštevníkov všetkých vekových skupín.

Organizátorom výstavy bol Obecný úrad v Zborove nad Bystricou pod záštitou ÚPSVaR v Čadci. Výstavu slávnostne zahájili riaditeľka Odboru služieb zamestnanosti Iveta Bartusková, vedúca Oddelenia aktívnych opatrení na trhu práce Renáta Bojková, predsedníčka družstva Okrasa Anna Ostružiarová a starostka obce Svrčinovec Renáta Majchráková. Spoločne privítali 19 vystavovateľov, ktorí priniesli výrobky svojich šikovných rúk prevažne s veľkonočnou témou. Nechýbali tradičné veľkonočné motívy ako napríklad kraslice, korbáče, kuriatka, venčeky, krásne obrazy či drevorezby, ktoré boli potešením pre oko.


Zborov nad Bystricou reprezentovali: ZŠ, Klub dôchodcov, ZpS Harmónia, Ondrej Jedinák, Michal Harant a Jozef Nevedel. Ďalšími vystavovateľmi boli: CSS (centrum sociálnych služieb) Žarec, CSS Horelica, CSS Slniečko – Očšadnica, Okrasa Čadca, Ján Vančula (Klokočov), Mária Vaňovcová (Čadca), SOŠ drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou, Marcela Čanecká (Skalité), Veornika a Mária Jančulové (Nová Bystrica), Marián Zborovančík (Očšadnica), Agnesa Kullová (Svrčinovec), Ivana Husanicová (Stará Bystrica) a Michal Kopásek (Oščadnica).


Návštevníci si okrem nákupu mohli vyskúšať aj výrobu niekoľkých výrobkov v tvorivej dielni. Presvedčili sa, že je nevyhnutné mať nielen šikovné ruky, ale aj trpezlivosť. Cieľom výstavy bolo ukázať širokej verejnosti, že na Kysuciach máme mnoho talentovaných umelcov a remeselníkov a prezentovať ich tvorbu.

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo