Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

i 518730Dňa 19.08.2018 /nedeľa/ sa v Obci Zborov nad Bystricou v spolupráci s Občianskym združením CYKLOKYSUCE a obcou Oravská Lesná uskutočnia Cyklistické preteky - „Kysuce, Orava cez kopec 2018 - 2. ročník" a súťaž vo varení kotlíkového gulášu „In memoriam Anna Válková - 3. ročník“.

Z toho dôvodu žiadame záujemcov o zapojenie sa do súťaže na varenie kotlíkového gulášu, aby sa hlásili na tel. č. 041 230 40 81 alebo mob. č. 0910 307 738 prípadne e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže:
Súťaže sa môžu zúčastniť 2 až 6 členné družstvá, môžu byť rodinné, firemné, obecné, medzinárodné, bez ohľadu na vek, rasu, náboženstvo, bydlisko... Družstvo môže mať názov, takisto môže využiť na svoju propagáciu plagáty, reklamné oblečenie (tričká, zástery, šiltovky, atď.), originalita bude zohľadnená v celkovom hodnotení. Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie gulášu, kotlík a všetko potrebné náradie si zabezpečia súťažné družstvá samé a na svoje náklady. Organizátor zabezpečí miesto pre varenie, so stolom a stoličkou, prístup k pitnej vode, vrecia na odpad a drevo.
Varí sa 3 až 10 l gulášu, druh mäsa je ľubovoľný, držky sa nevylučujú, doba varenia je cca 5 hodín. Družstvo pripraví guláš podľa vlastného receptu a z vlastných surovín, pričom je na zvážení každého družstva, či mäso bude pripravovať priamo na mieste súťaže, alebo si ho pripraví dopredu. Ostatné suroviny musia súťažiaci vrátane čistenia pripravovať na mieste súťaže.
Množstvo hodnotiacej vzorky je cca. 0,33 l. V čase hodnotenia vzoriek guláša sa súťažiaci zdržujú vo svojom určenom priestore. Členovia poroty a súťažiaci počas hodnotenia nesmú spolu komunikovať. Zloženie hodnotiacej poroty: predseda – profesionálny kuchár, členovia poroty v počte predseda a 3 – 4 členovia poroty. V porote bude aj jeden náhodne vybraný návštevník. Členovia poroty hodnotia nezávisle na sebe spôsob varenia a finálny produkt, guláš (farbu, vôňu, chuť, konzistenciu a mäso).
Súťažiť sa bude aj o cenu diváka a to nasledovným spôsobom: Obec zabezpečí uzatvorené nádoby (pokladníčky) na výber dobrovoľného príspevku zo strany divákov. Následne ich usporiadateľ pozbiera, a ktoré družstvo vyzbiera najviac peňazí, získava cenu diváka.

Propozície si môžete pozrieť tu: pdfPROPOZÍCIE - Súťaž vo varení kotlíkového guláša 2018.pdf215.27 KB

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo