Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb zemegula zem priroda ekologia ekoAj naša planéta má svoj vlastný sviatok. Každoročne dňa 22.04. si pripomíname Deň Zeme. V minulosti nám pripomínal oslavu jari, dnes nám už bohužiaľ pripomína skôr znečisťujúce dopady ľudskej činnosti na životné prostredie.

Aj obyvatelia Obce Zborov nad Bystricou veľmi citlivo reagujú na zhoršujúcu sa situáciu a zmeny životného prostredia okolo nás. Nezostali ani tento rok ľahostajní a v piatok 26. apríla spojili svoje sily a vyčistili okolie rieky, cyklotrasy a upravili zeleň v okolí kostola. Tí, ktorí sa nezúčastnili osobne, upratovali okolie svojich domov a záhrad. Ruku k dielu priložil i samotný starosta PaedDr. Juraj Hlavatý, ktorý sa postaral o osviežujúce občerstvenie. Pre všetkých zúčastnených obec pripravila chutný guláš. Poďakovanie patrí najmä záujmovým organizáciám, ako je FSk Zborovanka či Klub dôchodcov, ale aj pedagógom a deťom zo Základnej školy Zborov nad Bystricou.

To, ako sa správame, výrazne ovplyvňuje prírodu a svet okolo nás. Je veľmi chvályhodné, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe sa nájdu ľudia, ktorým záleží na svojom okolí a kedykoľvek neváhajú priložiť ruku k dielu.

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo