Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041 230 40 81
E-MAIL: starosta@zborovnadbystricou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb 77396556 788416411628805 4509300114124177408 oAj najväčší básnik sotva nájde výraznejší a presvedčivejší symbol ľudského šťastia, ako sú blaženosťou svietiace oči matky a otca pri pohľade na svoje novorodeniatko. Svojou láskou mu dali život, aby odovzdali posolstvo existencie ľudského rodu ďalšej generácii. Príchod každého človiečika na svet je dôležitou udalosťou.

Naša obec vyjadruje svoju radosť, svoj záujem a starostlivosť o nových občanov aj tým, že tradične usporadúva slávnosť privítania detí do života. Túto nedeľu sa spoločne zišli rodičia novonarodených detí v sále Obecného úradu v Zborove nad Bystricou pri príležitosti ich uvítania do života a zapísania do obecnej kroniky. Starosta obce spoločne s poslancami obecného zastupiteľstva tak mali možnosť privítať nových malých spoluobčanov. Sálou sa ozýval štebot a detský smiech. Na túto milú slávnosť bolo pozvaných 15 dievčat a 8 chlapcov. Na úvod ich rozveselili piesňou Simonka Mária Halvoníková a Miška Martykanová a ľúbeznou básňou pohladila Božka Starečková. Tak ako každý rok, aj túto nedeľu, si pre detičky pripravili krátke vystúpenie aj naši škôlkari a to pod vedením pani učiteľky Marty Capekovej a Janky Fojtíkovej.

Tento slávnostný obrad je akousi bránou, ktorou vchádzajú novo-narodené deti do života našej obce. Do sveta, ktorý ich radostne víta, pripravuje na mnoho prekvapení, ale aj prekážok, ktoré dokážu prekonať len s pomocou rodičov. My si ich príchod vážime, ešte raz blahoželáme rodičom a spoločne im želáme do života len dni plné lásky a pokoja, nech sa im medzi nami dobre žije.

 

region mala fatraeuressnowparadisepasportmojekysuce logo